Home O KLUBU

O KLUBU

E-mail Ispis PDF

Statut

 

Po završetku nekoliko razgovora ivanečkih dugoprugaša, Josipa Matišića, Josipa Jakopa i Ivice Lipovčaka, nastala je ideja osnivanja Trkačkog kluba, koji je za glavni cilj imao popularizaciju trčanja, ali i mogućnost sudjelovanja na utrkama na državnoj razini, kao i brojne druge. Kasnije se Klubu pridružuju Emil Zagorac i ostali. Nakon dobivene podrške pojedinih članova Gradskog vijeća zakazana je osnivačka skupština Kluba za 29. ožujka 2009. godine u prostoriji za sastanke srednjoškolske sportske dvorane. Skupštini je nazočilo šesnaest članova, a prisutan kao stručna osoba bio je tajnik Županijskog saveza športske rekreacije, gospodin Želimir Rodek. Izabrano je prvo vodstvo Kluba, prvi predsjednik postaje Emil Zagorac, potpredsjednik Ivan Katalenić, tajnik Josip Jakop, dok su u upravni odbor ušli Josip Matišić, Ivica Lipovčak, Ivica Milec i Marina Jakop. Izabran je i nadzorni odbor, kojeg su činila tri člana, na čelu s Vedranom Mavrekom, kao i stegovni odbor pod palicom Marine Zagorac. Sve odluke donesene su jednoglasno, kao što je jednoglasno podržan prijedlog Josipa Matišića da se Klub nazove Ivančica, po planini koja je mjesto znojenja i vježbe za mnoge nastupe.

Klub je ubrzo bio registriran, otvoren je žiro račun, napravljen pečat te već 11. svibnja postaje privremena članica u Zajedici športskih udruga grada Ivanca.

Već 14. lipnja u Vrbovcu sudjeluju četiri trkača u polumaratonu i osvojeno je peto mjesto. Dana 24. rujna na skupštini Športske zajednice grada Ivanca Klub postaje devetnaesta ravnopravna članica. Kraj godine dočekan je s 511 nastupa na raznim natjecanjima, s 42 člana, kao i s plusom na računu. Na skupštini Športske zajednice 22. prosinca  članovi Ivan Jakop i Sara Galić proglašeni su mladim perspektivnim sportašima.

Godina 2010. donesla je sa sobom olakšanje jer je od Športske zajednice dobiveno 2500 kuna. Početkom godine Klub postaje članom HUCIPT-a pa se članovi mogu natjecati u planinskom i cestovnom kupu Republike Hrvatske. Datum 26. lipnja u okviru obilježavanja Dana grada Ivanca organizirana je 18. brdska utrka „Ivančica 2010“, spomen na Milana Cahuna, koja se nalazi pred gašenjem, što Klub nikako ne želi dopustiti. Klub zahvaljuje svim sponzorima i dobrim ljudima koji pomažu da se ne prekine tradicija. Odraslim članovima osigurani su zeleni dresovi s bijelim obrubom u skladu sa starom narodnom izrekom da je Ivanščica ljeti zelena, a zimi bijela.

Na skupštini Športske zajednice grada Ivanca odlučeno je da Josip Matišić dobiva nagradu za životno djelo. Tijekom godine Klub sudjeluje na 27 raznih službenih natjecanja, od toga 5 Cross liga, a godinu se završava sa 48 članova.

Dana 20. 05. 2011. na izbornoj i godišnjoj skupštini kluba bira se novo vodstvo, pa je novi Predsjednik dosadašnji tajnik Josip Jakop, potpredsjednik Ivica Lipovčak, a tajnik Ivan Borovečki. Predsjednik Nadzornog odbora ostaje Vedran Mavrek, dok Stegovni odbor od sad vodi Ivana Borovečki. Organizirana je  19. brdska utrka „Ivančica 2011“, spomen na Milana Cahun.  Klub raspolaže sa 7 polumaratonaca i ukupno 58 članova.

Tijekom godine Klub sudjeluje na cestovnom i planinskom kupu Republike Hrvatske, kao i na 604 službena nastupa u Hrvatskoj i susjednoj Republici Sloveniji.

28. 12. 2011. na skupštini športske zajednice grada Ivanca, zbog postignutih rezultata i sudjelovanja na čak 78 natjecanja, Josip Jakop proglašen je najboljim športašem Grada Ivanca za 2011 godinu.

U 2012. godini Klub je dobio svojega prvog maratonca, Gorana Šantalaba, koji je prvih 42.195 km za klub istrčao u Beču s vremenom od 4:15:20. S vremenom od 3:27:03 Klub je dobio i svojeg najboljeg maratonca, a to je Srećko Vrček, koji je klupski rekord istrčao u Ljubljani. Tijekom 2012. godine uspjeli smo skupiti 750 nastupa na lokalnoj, državnoj i međunarodnoj razini. Krajem godine naši su dugoprugaši ušli u finalni izbor za najbolju ekipu grada Ivanca, no priznanje je dobila prva ekipa Nogometnog kluba „Ivančica Ivanec“.

Ažurirano ( Četvrtak, 21 Siječanj 2016 10:58 )  

Facebook