Home

3.Gorčenski Maraton i Polumaraton Križevci - Kalnik

E-mail Ispis PDF

 

Trkači TK Ivančica Ivanec Praznik rada obilježili su trčanjem na dvije lokacije i to na 3. Gorčenskom polumaratonu i utrci na 5 km, kao i na 6. Polumaratonu Križevci-Kalnik na 18,5 km brda.

3.Gorčenski Maraton

U Goričanu se trčao maraton, polumaraton i utrka na 5 km. Ivanečki trkači nastupili su na polumaratonu i utrci na 5km, gdje je među 63 natjecatelja pobijedio Državni reprezentativac Martin Srša (AK Međimurje), a od Ivanečkih trkača najbolji Ivan Gotal 9., Ivica Plantak 10 i 1. u M35. i Josip Jakop 31.
Na 5 km među 64 natjecatelja pobijedio je Ivan Jakop (17:38) , dok je Nikola Badovinac (KIF) bio 5. s vremenom 19:15.6.Polumaraton Križevci - Kalnik

Mađarski atletičari obilježili su 6. županijski polumaraton od Križevaca do Kalnika kojeg je na Praznik rada organizirala gradska Zajednica športskih udruga pod gradskim i županijskim te pokroviteljstvom kalničke općine. Nastupio je rekordan broj natjecatelja. 103, iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije, a stazu je istrčalo 80 atletičara i 23 atletičarke. Zahtjevnu dionicu duljine 18,5 km s usponom do Kalnika najbrže je istrčao Tamas Janos Nagy iz Mađarske koji je pobijedio i na prethodne dvije utrke. Drugo mjesto pripalo je Zoranu Žiliću iz AK Koprivnica, a treće Dragi Paripoviću iz AK Žumberak koji su, svojedobno, također pobijeđivali na polumaratonu Koprivničko-križevačke županije. Kod aletičarki je uvjerljivo slavila prošlogodišnja pobjednica Tunde Szabo iz Mađarske ispred Marije Vrajić iz AK Maksimir i Jasmine Ilijaš iz TK Marathon 95 iz Varaždina. Od Ivanečkih trkača na stazi se najbolje snasao  Branko Dušak (1:27:08) koji je uzeo  brončanu medalju u kategoriji M 50, dok je Dragutin Jagetić bio 4 u kategoriji M 60.

Rezultati po kategorijama


 

Ažurirano ( Subota, 02 Svibanj 2015 08:46 )  

Facebook